Az Ön kritikusa, őszinte és pártatlan véleményekkel

Kritikus

Május - június várhatóan legjobb filmjei a mozikban [22.]

2019. május 01. - Editor_

Ha végre valóban beköszönt a tavasz és véget ér ez az ősziesen esős idő, megérkeznek hozzánk az év közepének legjobb mozifilmjei is. Végigtekintve a kínálaton, két horror, egy sci-fi, egy fantasztikus film, egy vígjáték, egy akciófilm és egy dráma tűnik a legérdekesebbnek. Nézzük őket sorban, megjelenésük, mozikba kerülésük időrendjében:

Brightburn - A lángoló fiú (amerikai sci-fi horror) - május 9.

brightburn.jpg

Napjainkban a sci-fi és a horror afféle "marginált" műfajoknak számítanak, vagyis nem nagyon kényeztetnek el bennünket színvonalas science fiction és horror történetekkel. Most azonban itt van David Yarovesky filmje a Brightburn, mely kifejezetten érdekesnek ígérkezik. Adott ugyanis egy amerikai farmercsalád, akik egyszer egy világűrből lezuhanó szerkezetben egy csecsemőt találnak. A kisfiú felcseperedik és kiderül, hogy rengeteg különleges képességgel rendelkezik. Sajnos azonban közben arra is fény derül, hogy gonoszság is van a fiúban. Nagy kérdés: mire használja majd földöntúli adottságait? A ma is gyönyörű Elizabeth Banks főszereplésével készült film május 9-én kerül majd a hazai mozikba.

John Wick 3. felvonás - Parabellum (amerikai akciófilm) - május 16.

john_wick3.jpg

Nagy Wick rajongókként, korábban márt írtunk a John Wick filmekről. A most, május 16-án megjelenő harmadik epizód, mely a Parabellum címet kapta éppen ott folytatódik, ahol a második rész véget ért: John Wick -nek menekülnie kell a Felső Kör bérgyilkosai elől, mert megszegte a maffia legfőbb szabályát: gyilkolt a Continental szálloda területén. A fejére kitűzött vérdíj 14 millió dollár és csupán egyetlen órányi előnyt kap Winston -tól, a szálloda igazgatójától. A film tehát gyakorlatilag egy nagy menekülés New Yorkból, mestergyilkosok százain keresztül. Amire számíthatunk: mesteri akciójelenetek, rengeteg vér, száguldó tempó, hajsza és látvány a köbön. Aki mindezt szereti, annak kihagyhatatlan moziélmény május 16-án. Jelentem: mi ott leszünk, már csak azért is, hogy megtudjuk: túlteljesíti e Keanu Reeves az első rész 67 gyilkosságát? (számoltuk)

Fájdalom és dicsőség (spanyol dráma) - május 23.

fajdalom.jpg

Korunk egyik legjobb rendezője, Pedro Almodóvar ezúttal egy különleges drámával készül meglepni rajongóit, melynek címe: Fájdalom és dicsőség. Az Antonio Banderas és Pénelope Crúz főszereplésével készült történet egy alkotói válságba kerülő rendezőről szól, aki életkedvét és művészi termékenységét szeretné újra megtalálni. A május 23-án mozikba kerülő dráma nem a szokásos amerikai popcorn-filmek hangulatát idézi, hanem egy mélyebb és színes alakításokban gazdagabb sztorit mutat meg, átélhető érzésekkel. Elsősorban tehát nem a kamaszok filmje, hanem az érettebb korosztályok alkotása. Mi erre is nagy örömmel és kíváncsisággal csekkolunk majd be hamarosan.

A gyermek (ír horror) - május 23.

agyermek.jpg

Egy újabb horror a májusi filmek listáján "A gyermek" (The Hole in the Ground) mely ezúttal egy újonc rendezőtől: Lee Cronin -tól érkezik hozzánk, mégpedig május 23 -án. Nagyobb, ismert sztárok nélkül, viszont egy különlegesnek ígérkező forgatókönyvvel fog meglepni bennünket. A történet szerint Sarah (Seána Kerslake) a nagyvárosi nyüzsgés elől költözik vidékre, ahol csend és nyugalom fogadja 10 éves kisfiával, Chrissel együtt. Ám egy tragikus napon a fiú eltűnik az erdőben és Sarah tűvé tesz mindent a keresése során. Váratlanul egy hatalmas gödör mellett lel rá a gyerekre és nyomban hazaviszi. Később azonban, ahogyan telnek-múlnak a napok, Chris egyre furcsábban viselkedik. Az anyában felmerül a gyanú: valami komoly dolog történhetett fiával az erdőben, sőt talán a hazahozott gyerek valójában nem is a fia. 

Ad Astra - Út a csillagokba (sci-fi kalandfilm) - május 24.

adastra.jpg

Az új Brad Pitt filmet nagy várakozás övezi már most az egész világon, lévén, hogy sokan egy új Interstellar -t sejtenek sztorija mögött. A történetben Roy (Brad Pitt) ugyanis egy haditechnikai mérnököt alakít, aki a NASA alkalmazásában dolgozik, miközben életét beárnyékolja 20 éve eltűnt édesapjának hiánya. Az apa (Tommy Lee Jones) egy idegen életformákat kutató küldetés során tűnt el, ám Roy makacsul hisz abban, hogy életben van valahol. El is határozza, hogy megkeresi, még ha ehhez az egész galaxist kell is átkutatnia. Számíthatunk science fictionra, látvány-gazdag űrkalandokra, talán misztikumra is, sőt felbukkan Donald Sutherland is. Mi kellhet még a jó szórakozáshoz, főleg sci-fi rajongók számára?

Godzilla 2 - A szörnyek királya (amerikai fantasztikus film) - május 30.

agodzilla.jpg

Az 1998-as Godzilla sokunk ifjúságának egyik különleges színfoltja volt annak idején. Most Michael Dougherty egy új csapattal idézi meg az óriás szörnyet, mégpedig Kyle Chandler, Charles Dance, Vera Farmiga és Bradley Whitford közreműködésével. A sztori szerint hatalmas titánok, vagyis szörnyek fenyegetik a Földet, akik egy szép napon egyszer csak előbújnak a föld alól és pusztítani kezdenek. Mindent, ami az útjukba kerül. Az elsőre kicsit Tűzgyűrű áthallásnak tűnő script azonban nagyon látványos filmet ígér számunkra, mely május 30-án kerül a magyar mozikba. Ha mélyenszántó gondolatokat nem is, de egy remek szórakozással teli 132 percet azért várhatunk ettől fantasztikus látványfilmtől. Mi legalábbis kíváncsiak vagyunk rá és meg is nézzük.

Men in Black 4. - Sötét zsaruk (vígjáték) - június 13.

meninblack.jpg

Men in Black film Will Smith nélkül? Furcsa gondolat, de június 13-án valósággá válik, F. Gary Gray rendezésében. Ezúttal a feketébe öltözött ügynökpáros egy férfi és egy nő, mégpedig Tessa Thompson (Creed II.) és a langaléta Chris Hemsworth (Thor: Ragnarök) alakításában. (De a filmben felbukkan majd Liam Neeson, és Rebecca Ferguson is.) Egyelőre nem tudni, hogy "H" és "M" ügynökök mennyiben lesznek képesek "K és "J" ügynökök nyomdokaiba lépni, de Spielberg és Sonnenfeld neveinek felbukkanása (a producerek közt) garanciát jelentenek a látványos szórakozásra és poénokra. Azoknak, akik megszerették a Men in Black világot, kihagyhatatlan a negyedik epizód is.  

FB oldalunk itt érhető el!

logo_kritikusa.jpg

2019.05.017.(19:38) 

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusa.blog.hu/api/trackback/id/tr6414797532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fortress 2019.05.01. 19:48:33

Ígéretes felhozatal. Én a Ad Astra - Út a pokolba című sci-fit várom a legjobban!

Slepy 2019.05.01. 20:54:32

A gyermeket, A lángoló fiút várom, de érdekel a Men in Black 4 is.

The Critic 2019.05.02. 00:05:44

@Fortress: Engem is az új Brad Pitt mozi érdekel legjobban, de sajnos erröl a filmről tudni jelenleg a legkevesebbet.

Periodista. 2019.05.02. 18:31:28

A május "erős hónap" lesz filmes szempontból! A hét film közül kettőt biztosan megnézek: John Wick, Ad Astra - Út a csillagokba.
süti beállítások módosítása